Restaurangtips – Restaurangerna du inte får missa

Här tipsar vi om restaurangerna du inte får missa i Sveriges största städer. Här ger vi tips på lyxigare snabbmat jämfört med de traditionella snabbmatskedjorna.

Läs mer

Med våra tips på hur du äter nyttig snabbmat ute kan du utan problem besöka restaurangerna nedan för att äta nyttig och lyxig snabbmat! Listan nedan kan kännas tam, men den uppdateras löpande och vi uppdaterar sidan så ofta vi hinner!

Restauranger I Göteborg

Europeiskt

Tapasbaren

Tapasbaren i Majorna är en populär restaurang i Göteborg. Menyn varierar från dag till dag beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga, men det som kvarstår är att samtliga rätter lagas från grunden. Restaurangen är inredd i rustikt tema, med rustika träbord, klädda stolar och snirkliga detaljer – lite som en krog i Andalusien.

Amerikanskt

Tugg Burgers

Tugg Burgers serverar hemmagjorda hamburgare från grunden. Tugg är perfekt för dig som vill njuta av en god burgare i härlig miljö. Självklart finns även veganska och vegetariska alternativ för dig som inte vill äta kött! Att restaurangen ligger mitt i centrala Göteborg är inte heller en nackdel.

The Barn

The Barn är en populär restaurang bara en tvärgata från trendiga Magasingatan. Med den amerikanska snabbmatskulturen i ryggen får du smaka på supergoda hamburgare av hög kvalitet. Alla råvaror är tillagade direkt från grunden med de färskaste råvarorna och den som tycker om hamburgare blir inte besviken.

Asiatiskt

Sushi Yama

Sushi Yama är troligtvis Göteborgs bästa sushirestaurang. I en mysig miljö, till god service får du äta en sushi av fantastisk kvalitet. Du får maten snabbt och specialbeställningar är inget bekymmer. Fräscha råvaror och god sushi eller sashimi, som på sommaren kan avnjutas på den härliga uteplatsen!

Samui thai

Med råvaror av högsta kvalitet, äkta thailändska kryddor och dagsfärska grönsaker kan du äta thailändsk mat när den är som bäst – fast på Samui thai i Göteborg. Du serveras stora och rejäla portioner i en mysig miljö.

Restauranger I Stockholm

Amerikanskt

Lily’s Burger

Lily’s Burger är skådespelaren Joel Kinnaman tillsammans med Mahmut Suvakci restaurang i Stockholm. På menyn finns amerikanska klassiker såsom cheeseburgare och falafel för dig som vill ha ett nyttigare alternativ – Alla med råvaror av högsta kvalitet i en restaurang som påminner mycket om en amerikansk diner.

Prime Burger

The Barn är en populär restaurang bara en tvärgata från trendiga Magasingatan. Med den amerikanska snabbmatskulturen i ryggen får du smaka på supergoda hamburgare av hög kvalitet. Alla råvaror är tillagade direkt från grunden med de färskaste råvarorna och den som tycker om hamburgare blir inte besviken.

Asiatiskt

Sushi Sho

En av de bästa matupplevelser vi på Matbiten någonsin haft. Enastående sushi av de fräschaste råvaror och dessutom mycket prisvärt! Liten och mysig restaurang med kunnig personal som får dig att åka på smakresa hela vägen till Japan. Kan varmt rekommendera Sushi Sho!

Blue Light Yokohama

”Hyllad snabbmat från Japan” är hur Blue Light Yokohama brukar beskrivas i recensioner, och vi tänker inte göra annorlunda. För här serveras fantastisk snabbmat, fast nyttig och hälsosam snabbmat, med inspiration direkt från Japan. Blue Light Yokohama är ett måste för dig som vill äta nyttig snabbmat!

Europeiskt

Pane Vino

Pane Vino är restaurangen för dig som tycker om italiensk mat. I en rustik miljö får du avnjuta fantastisk mat med inspiration från det italienska köket, allt från pasta till pizza. Att laga mat med stor passion och bemöta sina gäster på bästa möjliga sätt är inte allt för vanligt i Stockholm – men något man lyckas med på Pane Vino. Vi rekommenderar verkligen ett besök.

STHLM TAPAS

”Helt sjukt bra service”, ”Hit går vi fler gånger”, ”Charmigt och trevligt” – lovorden haglar över populära STHLM TAPAS, och vi kan förstå varför. Här kan du äta tapas i världsklass och för en stund tror du att du sitter på en uteservering i självaste Torrevieja, när du i själva verket befinner dig i Vasastan i Stockholm.